Julkaisut

Politiikkasuositus: Eettisesti kestävillä tuuppauksilla kohti ilmastoviisasta toimintaa

Politiikkasuosituksessa tarjoamme tietoa tuuppaamisesta sekä niistä eettisistä kysymyksistä, jotka tulee huomioida, kun tuuppaamista käytetään ilmastopolitiikan välineenä.

Tuuppauksiin liittyy eettisiä erityispiirteitä, jotka tulee huomioida toimenpiteiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Niinpä tuuppaaminen edellyttää eettistä arviointia niin tuuppauksen suunnittelu- kuin toteutusvaiheessa.

Polaris Koi & Helena Siipi

https://ilmastotuuppaus.fi/wp-content/uploads/sites/4/2021/05/nudge_policybriefetiikka_5.pdf

Kevyen liikenteen terveyshyödyt ovat Suomessa liikenteen yhteenlaskettuja terveyshaittoja suuremmat

Liikenteen terveysvaikutukset Suomessa ja suurimmissa kaupungeissa. Heli Lehtomäki, Niko Karvosenoja, Ville-Veikko Paunu, Antti Korhonen, Otto Hänninen, Jouni Tuomisto, Ari Karppinen, Jaakko Kukkonen, Marko Tainio. Suomen ympäristökeskuksen raportteja 16/2021.

”Kansainvälisissä tutkimuksissa on aikaisemmin saatu viitteitä siitä, että kävelyn ja pyöräilyn kansanterveyshyödyt voivat olla yhtä suuria kuin liikenteen kokonaisuudessaan aiheuttamat haitat, mutta tässä tutkimuksessa pystyimme ensimmäisen kerran vertaamaan hyötyjä ja haittoja Suomen osalta ja todentamaan, että Suomessa hyödyt ovat nykytilanteessa selvästi haittoja suuremmat”, sanoo tutkimuksen johtaja Marko Tainio SYKEstä.

Suomen ympäristökeskuksen uutinen 22.4.2021

Hanke mediassa

Käyttäytymistiede ilmastonmuutoksen ratkaisijana Psykologilehti 16.6.2021

Kuluttajaa voidaan pian ”tuuppia” kohti ilmastoystävällisiä ruoka-, metsänhoito-, ja liikkumisvalintoja – saastuttavampia vaihtoehtoja ei kiellettäisi Maaseudun Tulevaisuus 31.5.2021

Pisuaarin kärpäsestä se alkoi, nyt vaikutetaan vaivihkaa viemättä valinnanvapautta – tulitko tuupatuksi kohti ympäristöystävällisempiä valintoja? Yle.fi 2.5.2021

Tuuppausta ja ällistämistä – näin tutkijat etsivät arjen
Psykologi-lehti 30.11.2020

Pitääkö metsänomistajia neuvoa?
PTT:n blogi 18.1.2021

Tutkijat selvittävät miten paljon kaupunkilaiset ovat valmiita muuttamaan tapojaan kestävän kehityksen hyväksi
Turun yliopiston uutinen 22.12.2020

Monitieteisellä tutkimuksella ratkotaan huomisen haasteet
Aurora-lehti 1/2021

Blogit

Hankkeen blogit löydät omalta sivultaan täältä.