UUTINEN

Ilmastotuuppaukset ja muut käyttäytymistieteisiin perustuvat ilmastopolitiikan työkalut ovat mukana myös lokakuun lopussa alkavassa YK:n COP26-ilmastokokouksessa Glasgow’ssa!

CLIMATE NUDGE -hanke järjestää 7. marraskuuta paneelikeskustelun ”Behavioural climate policy in the global community”, jossa eri alojen tutkijat pohtivat tuuppausten tapaisten ohjauskeinojen toimivuutta, vaikutusta ja rajoituksia.

Erikoistutkija Jarno Tuominen on paneelin puheenjohtaja, ja lisäksi siihen osallistuvat hankkeen väestä erikoistutkijat Nils Sandman ja Polaris Koi. Muut puhujat ovat professori Till Grüne-Yanoff Tukholman kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta ja professori Kai Ruggeri Columbian yliopistosta New Yorkista. Keskustelu on osa Britannian hallinnoimaa huippukokouksen ns. Green Zone -oheisohjelmaa

Nils Sandman esittelee paneelissa CLIMATE NUDGEn työtä liikenteen päästöjen vähentämiseksi ja metsien hiilinielujen vahvistamiseksi, ja Polaris Koi tarkastelee globaalin oikeudenmukaisuuden huomioimista ilmastotuuppauksissa. Till Grüne-Yanoff pohtii käyttäytymistieteellisten ohjauskeinojen ajallista kestävyyttä sekä heijastusvaikutuksia, ja Kai Ruggeri taloudellisen epätasa-arvon merkitystä ohjauskeinoille: jotkin vihreät valinnat voivat esimerkiksi olla mahdollisia vain vauraille ja terveille ihmisille.

Tunnin mittainen paneelikeskustelu järjestetään 7. marraskuuta klo 17.00 (GMT), ja se lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä YouTubessa COP26-kokouksen kanavalla https://www.youtube.com/c/cop26